Aggregaatti on kotisi varavoimala kaikissa olosuhteissa

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla voi sekä vuokrata että ostaa käteviä varavoimaloita, eli aggregaatteja. Mitä aggregaatit oikeastaan ovat? Aggregaatti tarkoittaa generaattorin ja polttomoottorin tehokasta yhdistelmää, joka on kaikista varavoimalähteistä se kaikkein käytännöllisin ja suosituin. Aggregaatteja löytyy sekä diesel- että bensiinikäyttöisenä, kaksi- ja nelitahtisina, eli aina yksivaiheista sähköä tuottavista laitteista järeämpiin kolmivaiheista sähköä tuottaviin laitteisiin.

Mihin aggregaattia tarvitaan?

Omakotitaloissa aggregaatti on erittäin hyödyllinen varavoimala muun muassa syysmyrskyissä tai talvipakkasilla. Aggregaatti toimii, jos sähkövirta katkeaa. Aggregaatteja on käytetty aina ja tullaan käyttämään vastaisuudessakin. Jos kotona on paljon elektroniikkaa, esimerkiksi sähkölukot, kulunvalvonta, lämmityksen säätö, tietotekniikkaa ja koneellinen ilmanvaihto, niin sähköä tarvitaan aina vuorokauden ympäri.

Tekniikka on asia, jota kukaan ei voi nykyään välttää, ja tekniset koneet sekä laitteet tarvitsevat päivittäin toimiakseen säännöllistä verkkovirtaa. Joissakin sähkölaitteissa on paristo tai akku, mutta ne eivät isomman sähkökatkon aikana aina riitä. Maatiloilla ja karjankasvatuksessa myös eläinten hyvinvointia yllä pidetään ihmisten hyvinvoinnin lisäksi sähkön avulla. Tiesitkö, että nykyään maatilat saavat myös valtiolta tukea varavoimalan, eli aggregaattien hankintaan. Maa- ja metsätalousministeriö on ottanut asiaan kantaa ja päättänyt, että maatiloille myönnetään rahoitustukea uusien ja toimivien sähköaggregaattien hankintaan. Maa- ja metsätalousministeriön myöntämä avustus on suurimmillaan enintään viidesosa aggregaattien hinnasta. Ministeriö avustaa aggregaattien hankinnassa silloin, kun aggregaatit tulevat tiloille varasähköjärjestelmäksi tukemaan kotieläintaloutta maatiloilla.

Vuokraa aggregaatti kodin remontteihin tai työmaalle edullisesti

Aggregaatteja vuokrataan sekä yrityksille että yksityiseen käyttöön. Helsingissä aggregaatteja vuokraa Koneunion Oy, joka löytyy osoitteesta Kääpätie 4, 00760 Helsinki. Aggregaatteja voi vuokrata remonttiin tai työmaalle. Aggregaatteja on olemassa kolmenlaisia, eli alla vuokrattavat mallit.

  • Aggregaatti 400V + 230V, jatkuva tuotto 7 kVA bensiini
  • Aggregaatti 230V, jatkuva tuotto 6 kVA bensiini
  • Aggregaatti 230V, jatkuva tuotto 2 kVA bensiini

Koneunion Oy on perustettu vuonna 2012. Yrityksen toiminta alkoi koneiden ja laitteiden huoltamisella ja myynnillä, jonka jälkeen myös konevuokraus otettiin mukaan osaksi kattavaa toimintaa. Vuosi 2015 oli yritykselle erittäin merkittävä, sillä tuolloin yritys siirtyi konevuokraukseen ja muu toiminta jäi kokonaan pois. Koneunion Oy palvelee Helsingin lisäksi myös Pohjois-Suomessa, eli Oulussa.