Kiehtova skoottereiden ja mopojen maailma

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on skoottereita enemmän kuin koskaan aiemmin. Turhaan ei siis puhuta ”italialaisesta käytännöstä”, joka tarkoittaa, että skootteria käytetään kaikkeen mahdolliseen työmatkoista kauppaan ja harrastuspaikkoihin asti. Skoottereissa on niin sanottu variaattoriveto, joka tarkoittaa, että käyttäjä avaa kaasun ja antaa mennä. Siinä kaikki, eli skoottereilla ajaminen on todella mukavaa ja helppoa. Nuoret tytöt ja naiset suosivat moposkoottereita, kun pojat sekä nuoret miehet pitävät enemmän mopoista, erityisesti supermoto- ja enduromalleista.

Mopot ja skootterit kannattaa aina hankkia moottoripyörä- tai mopoliikkeistä, sillä silloin saa mukaan ”samaan ostohintaan” myös tarpeellisia neuvoja ja vinkkejä ajoneuvon käyttöön. Monet mopoista ja skoottereista kiinnostuneet henkilöt, korjaavat vian tullessa laitteensa itse. Suositeltavinta on kuitenkin korjauttaa mopot ja skootterit aina alaan liittyvissä huoltopisteissä. Erittäin suosittuja nykyään ovat ilmasto- ja ympäristöystävälliset mönkijät, tutustutaan niihin seuraavaksi.

Ympäristöystävälliset sähköskootterit ja -mönkijät

 • Sähköskootteri Znen Moden E-F1

Otetaan esimerkiksi vaikkapa suosittu Sähköskootteri Znen Moden E-F1. Ilmasto- ja ympäristöystävällinen Znen Moden sähköskootteri on kulkuneuvona rekisteröity mopoksi, joten sillä voi ajaa 45km/h maantiellä muiden kulkuneuvojen mukana. Sähköskootteri on ulkoiselta olemukseltaan urheilullinen ja näyttävä. Hiljaisen ja helppokäyttöisen skootterin lisäksi kannattaa hankkia myös turvalliset ajovarusteet, kuten kypärä, kypärähuppu ja ajohanskat. Skootterilla on mukavaa ja edullista ajaa, mutta ota huomioon kaupunkiliikenteessä ja muuallakin säädetyt turvallisuusseikat. Mukavia matkoja tarjoavat myös sähkökäyttöiset nuorisomönkijät. Tutustutaan niihin seuraavaksi.

 • Sähkökäyttöinen nuorisomönkijä e-Hammer ATV-009E

Sähkökäyttöinen nuorisomönkijä e-Hammer ATV-009E tarkoittaa mukavan hiljaista sähkömoottorikäyttöistä nuorisomönkijää. Mönkijässä on tehokas 800W moottori, pakki ja kolme erilaista nopeutta. Mönkijän latausaika on noin 8-9 tuntia ja kantama 15 kilometriä. Äänekkäisiin polttomoottoreihin kyllästyneille henkilöille on tiedossa ilouutinen, sillä sähkömoottori on käytössä erittäin hiljainen, mutta tehokas. Sähkömönkijä sopii hyvin sekä aloittelevalle että kokeneelle kuljettajalle. Mönkijä on valittavissa punaisena, mustana tai sinisenä, mikä on sinun lempivärisi?

Uusia sähköskootteita ja mönkijöitä pääkaupunkiseudulla myy esimerkiksi Kone Glans Oy. Kone Glans Oy on tunnettu suomalainen perheyritys. Yritys sijaitsee osoitteessa Mechelininkatu 1a,

00180 Helsinki. Yrityksellä on laaja huolto- ja jälleenmyyntiverkosto ympäri Suomen.

Yritys myy myös seuraavia tuotteita:

 • Akkukäyttöiset puutarhakoneet
 • Ajoleikkurit
 • Ajoleikkureiden lisävarusteet
 • Halkaisukoneet ja klapisirkkelit
 • Biosilppurit, kompostorit
 • Kantojyrsimet
 • Lumilingot
 • Harjakoneet
 • Lehtipuhaltimet ja -imurit
 • Kasvinsuojeluruiskut